Valgfag

VALGFAG

Igen i det kommende skoleår arbejder Brørupskolen, Højmarkskolen og Vejen kommunale Ungdomsskole sammen om valgfag.

Vi tilstræber, at alle elever får det valgfag, som de allerhelst vil have, men vi ved også, at hvis det skal lykkes at give ca. 280 elever deres første ønske, skal vi være usandsynligt heldige, - og derfor er det vigtigt, at eleverne kigger grundigt på oplysningerne om det enkelte fag og sørger for at vælge 3 forskellige fag. Scroll ned og klik på de forskellige fag for flere oplysninger.

Det er også vigtigt at påpege, at hvis man vælger (og sættes på) samme fag, som i år, vil der med stor sandsynlighed være en del gentagelser i pensum.

Vi har i kataloget, der bliver udleveret til eleverne skrevet, at datoer lægges på hjemmesiden, så eleverne også kan sikre sig, at de kan deltage de planlagte tidspunkter udenfor valgfagsblokken, tirsdage kl. 13.00-14.45, men i nogle af fagene kan vi sikre en god, faglig undervisning, hvis vi laver to hold med samme underviser, som så i stedet for to lektioner underviser fire lektioner, og kun underviser det enkelte hold hver anden uge, det vil eleverne få besked om inden sommerferien.

I andre fag, hvor man gerne vil til en fodbold- eller håndboldkamp, en koncert, et teaterstykke, en udstilling er programmet for den kommende sæson ikke klar endnu, så på disse hold vil der blive lavet aftaler så hurtigt som muligt, og selvfølgelig med besked til hjemmet, når noget ekstra er planlagt.

Vi lægger oplysningerne på hjemmesiden efterhånden, som aftalerne kommer i hus.

Og husk så lige:

-          Eleverne skal vælge tre forskellige fag senest tirsdag den 4. juni. Link til tilmelding ligger på

Elevintra

-          Vi vil i det kommende skoleår begrænse elevers skifte mellem valgfag til et absolut

minimum, så kig derfor grundigt på det enkelte fag.

Hvis der er spørgsmål om noget vedr. valgfagene, så kontakt undertegnede.

Per Frisbjerg, Afdelingsleder i Ungdomsskolen

pefr@vejen.dk, 30170894

Du kan vælge mellem følgende fag:

Adventuresport

eSport

Fashion & Design

Fodbold

Håndbold

Idrætsbutikken

Masterchef

Skak

Spansk 2

Tømreren

Værkstedet

Vi arbejder tæt sammen med folkeskolerne, UU, AKT, misbrugskonsulenten og SSP, de lokale foreninger og erhvervslivet for at sikre, at vi er det sted den unge kan blive mødt med sit behov, og blive hjulpet eller guidet videre.